Forebygge tilbakefall

Du har tilgang til alt innholdet i dette kurset uten å være innlogget, men hvis du ønsker et kursbevis trenger du en brukerkonto. Velg et av alternativene under for å logge inn eller opprette en gratis brukerkonto. Du vil automatisk bli registrert som deltager i kurset hvis du ikke allerede er registrert.

Et strukturert og regelmessig liv kan virke svært forebyggende på utvikling av nye sykdomsfaser hos personer som har hatt mani. Med dette menes at man står opp omtrent til samme tid hver dag, spiser regelmessig og sunt, har en strukturert aktivitet å gå til på dagtid, legger seg omtrent til samme tid, og gjør mange av de samme tingene til samme tidspunkt. Endringer i forbindelse med reiser, ferier og liknende håndteres ofte bedre dersom man i utgangspunktet lever overveiende regelmessig.

 

Opprettholdelse av god søvnhygiene er svært viktig, også i stabile faser, for å forebygge nye tilfeller av mani. Søvnforstyrrelser, enten i form av avbrutt søvn eller innsovningsvansker, representerer for mange et tidlig varseltegn på mulig utvikling av ny, manisk fase.