Andres historier

Det er ikke alle som kan sette fingeren på hva det var som gjorde at de ble modne for å komme i gang med livsstilsendring. Ofte er det spesielle hendelser som bidrar til følelsen av at "nok er nok". Det kan også være, som i Trines tilfelle, at man plutselig får tilgang til hjelp fra andre.

Nedenfor kan du lese litt om vendepunktet til noen av de du møtte i første kapittel av Lettere å leve, i tillegg til Jørgen Foss.

Ørjans vendepunkt

For Ørjan startet den store endringsprosessen den dagen han fikk beskjed om å gå på diett før gastric bypassoperasjonen.

Plutselig var det enkelt å legge vekk junkfood, brus og snop. Han hadde målet i sikte. 

Siljes vendepunkt

Da Silje skjønte at hennes overvekt var med på å forårsake for tidlig fødsel hos begge barna, satte det i gang et sterkt ønske om å gjøre noe med sin livssituasjon. Hun har også hatt en sterk drivkraft i ønsket om å ta vare på sin egen helse for å kunne være i stand til å ta vare på barna og familien.

Det at hun fikk tilbud om å delta på et kurs som var spesielt tilpasset ekstra store personer, var også med på å hjelpe henne videre til handlingsfasen i hennes endringsprosess. 

Elkas vendepunkt

Livet til Elka ble snudd på hodet etter at hun hadde deltatt på sin første zumbatime!

"Hege"s vendepunkt

For "Hege" ble venninnens vektreduksjon så inspirerende at det ga henne viljestyrke nok til å sette i gang sitt eget endringsprosjekt. 

Jørgens vendepunkt

Jørgen Foss, leder i Landsforeningen for overvektige, forteller om sitt vendepunkt i et intervju med Dagbladet 29/1 2013: 

Det var et vendepunkt for Jørgen da han for første gang innrømmet for seg selv at han hadde et problem. Han forteller om en 21 år gammel gutt som satt hos fastlegen og fortalte at han ikke klarte å ta vare på seg selv. Da det viste seg at hjelpen var årevis unna, var ikke Foss i tvil. Operasjonen måtte skje privat.  

"Da jeg først hadde bestemt meg, var tanken på å vente i tre-fem år ikke til å bære. Samtidig begynte jeg å bli veldig redd for å dø. Jeg hadde så mye ugjort" .

Ditt vendepunkt?

Har du opplevd noe spesielt som utløste en livsstilsendring? Eller kanskje kan det at du har gått inn på nettstedet Lettere å leve nettopp være vendepunktet i din endringsprosess? Les mer i neste kapittel, Mitt vendepunkt.