Om Eksemkompetanse.no

"Hjelp, det klør!" er et nettbasert kurs som som krever påmelding på forhånd. Mange kursdeltakere har ønsket seg en åpen nettside som kan fungere som et oppslagsverk. Sammenlignet med "Hjelp det klør!" er denne åpne versjonen noe redusert innenfor temaene calsineurinhemmere og allergologi samt at det er forenklede oppgaver uten individuell tilbakemelding. 

Kurset er utviklet av Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) i samarbeid med Barne- og Hudavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Oppdragsgiver og prosjekteier er Astma- og allergiforbundet (NAAF), og kurset er finansiert av prosjektmidler fra Helse og rehabilitering.

Medisinskfaglig ansvarlig:
Hudlege Thomas G. Schopf (Universitetssykehuset Nord-Norge) har skrevet og redigert det meste av den medisinsk faglige teksten.

Faglige bidragsytere:

  • Assistentlege Teresa Løvold Berents (Oslo Universitetssykehus) har skrevet avsnittet om lysbehandling.
  • Barnelege og allergolog Roald Bolle (Universitetssykehuset Nord-Norge) har skrevet deler av avsnittet om miljøfaktorer og lest inn foredraget om allergier.
  • Assistentlege Sonali Rathour Hansen (Stavanger Universitetssykehus) har skrevet avsnittet om systemisk behandling.
  • Sykepleierne Vera Igeland og Torill Nystuen (begge Universitetssykehuset Nord-Norge) har demonstrert praktiske ferdigheter.
  • Psykiater og indremedisiner Ingvard Wilhelmsen (Universitetet i Bergen) har lest inn videosnutten om kortisonfrykt.

Web-utvikling og andre bidragsytere

  • Vegard A. Johansen (NST) har satt det hele sammen.
  • Vibeke Flytkjær (NST) har ledet prosjektet og vært pedagogisk rådgiver
  • Følgende har bidratt med fotografier: Pasienter fra prosjektet "Eksemveiledning via Internett", assistentlege Teresa Løvold Berents, Jan Fredrik Frantzen, sykepleier Vera Igeland, hudlege Herbert Kirchesch og hudlege Thomas G. Schopf.

Lærings- og mestringssenteret ved Universitetssykehuset Nord-Norge (LMS UNN) har bidratt til kurset med tekst og video fra www.eksemskolen.nosom er utviklet av LMS UNN i samarbeid med Barne-, Hudavdelingen, NST og brukerrepresentanter.

En stor takk til pasientene som har gitt oss lov til å bruke bilder av deres eksem! Takk til alle som har jobbet for å få til denne nettsiden

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Logg på eller opprett en konto for å skrive kommentarer